Princesses’ Island Silver Needles was lange tijd alleen voorbehouden aan de keizer en zijn directe familie. Volgens de verhalen draagt de infusie van de jongste en mooiste blaadjes bij aan een jonge en stralende huid.
Drinken van deze thee is een bijzondere ervaring, de lichte infusie geeft een metalige glans op de oppervlakte. In de kop vind je een lichte en zachte body met een subtiel aroma van vers gemaaid gras en bamboe.
Culinair kun je deze thee gebruiken om het smaakpallet te resetten, serveer een klein kopje tussen de gangen om de smaakpapillen te zuiveren.
De lichte smaak maakt het een uitstekende thee om te drinken voor het ontbijt en de lage hoeveelheid cafeïne in deze thee maakt het de perfecte thee om na het diner of ‘s avonds te drinken.
Het maken van deze thee vraagt een ander productieproces dan de witte thee Pai Mu Tan. Voor zonsopkomst worden van de beste planten de jongste blaadjes geplukt. Bij het verwerken van de blaadjes is het voor de theemaker belangrijk dat hij al zijn expertise inzet om van de bloemknoppen Silver Needles te maken; voor 1 kilo Princesses’ Island Silver Needles is 5 kilo theeblad nodig.
Ingredienten
Chinese witte thee, silver needles
Bereiding
Hoeveelheid: 4-5 gram
Temperatuur: 80°C
Infusietijd: 3-4 min.