Volgens de verhalen is de thee ontstaan toen soldaten in 1644 een Chinese theefabriek bezetten. Nadat ze eindelijk vertrokken moest de geoogste thee zo snel mogelijk gedroogd worden om de oogst niet verloren te laten gaan. Omdat de machines de grote hoeveelheid thee niet aankonden maakten de fabrieksmedewerkers kleine vuurtjes rondom de fabriek om de thee boven te drogen, hiermee is Lapsang Souchong geboren.
Onze Lapsang Souchong is erg toegankelijk, gedroogd boven cedar hout.
Koperkleurige kop en een heldere zachte smaak met een rokerig karakter.
Tip: Probeer de thee ook eens rustig te laten afkoelen en af en toe te proeven, je zult merken dat er verschillende smaken in dezelfde kop zitten, zo smaakt de thee anders bij een temperatuur van 50°C, 30°C en 15°C.
Ingrediënten
Zwarte thee
Bereiding
Hoeveelheid: 2-3 gram
Watertemperatuur: 90°C
Infusietijd: 2-3 min.