Waarbij Japanse thee normaal gesproken wordt gedroogd door de bladeren te verwarmen met stoom wordt onze Japan Sencha Kamairicha thee gedroogd in pannen op een temperatuur van 350-450°C en constant geschud. Hierdoor ontstaat de bijzondere smaak en krijgt ieder blaadje een unieke gedraaide vorm.
Omdat het een Japanse thee betreft bevat de thee hoge hoeveelheden vitamine A, B1, B2 en C.
Het verwerkingsproces en de hoge kwaliteit van het blad voorkomt bitter worden van de thee en zorgt voor een zachte smaak met sterke aanwezigheid van umami.
Culinair is deze thee goed te combineren bij een licht ontbijt met toast of brood, voor de lunch en diner met gebakken vis of salade.
Ingrediënten
Japan Sencha Kamairicha, Japanse groene thee
Bereiding
3-4 gram per 300ml
80°C
2-3 min.
Zoek je een toegankelijke Japanse groene thee? Dan is de Gyokuro Asahi of Kukicha Karigane jouw favoriete thee.